Omgeving

OMGEVING

Voorzieningen:

Vanuit de woning is het dorp Mialet per auto of fiets te bereiken, afstand ongeveer 4 kilometer. Er is een kleine winkel, slager, bakker, apotheek, postkantoor, kerk, bar/restaurant enz. Een grote supermarkt (Intermarche) vind je in Chalus op 15 kilometer afstand en de Lidl in Thiviers op 17 kilometer afstand. Op loopafstand van de woning vind je een klein, vriendelijk familierestaurant.

Lokale zwem meren

We hebben zeven mooie, veilige zwem meren in de buurt met schone stranden en speelplaatsen met gras. De meren hebben speciale zwemgebieden met apart afgebakend gebied voor niet-zwemmers en jongere kinderen. Al deze meren worden in de zomermaanden bewaakt. Alle meren hebben gratis parkeergelegenheid en toiletten, de meeste hebben zelfs een café/restaurant. Sommige van deze meren hebben duikplatforms, kano’s, kajaks en waterfietsen en kinderspeelplaatsen. Het is net als een dag op het strand.

BARRAGE DE MIALLET (PLAN D’ EAU DE MIALLET)

Het meer is in 1993 ontstaan ​​en wordt gevoed door bronnen en de rivier de Cole. Het beslaat een oppervlakte van 190 hectare en helpt de rivier de Dronne stroomafwaarts te reguleren. Het meer is volledig omgeven door een verkeersvrij pad. Het is relatief vlak, dus de afstand van 8 km is perfect om te fietsen of wandelen, ook erg populair om te vissen (vergunning nodig) met karpers van meer dan 25 kilo, forel, snoek, brasem enz. Twee gratis parkeerplaatsen aan elke kant van het meer.

LIMOGES

Limoges is een historische stad vol met prachtige bezienswaardigheden, zoals een kathedraal en een oud centrum. Ook staat de stad bekend om het keramiek porselein. In het porseleinmuseum van de stad kun je er van alles over leren. Daarnaast kun je er goed winkelen en zijn er diverse restaurants waar je heerlijk kunt dineren. Kortom, deze stad heeft genoeg te bieden!

BRANTOME

In een bocht van de rivier de Dronne, in het noorden van het departement Dordogne, ligt het leuke plaatsje Brantôme. Het oude stadscentrum wordt omringd door water, het ligt op een eilandje in de rivier. Niet voor niets wordt het wel eens het Venetië van de Périgord genoemd. Als je Venetië kent is die benaming misschien een beetje overdreven, maar door het vele water onderscheidt het zich in elk geval wel van de andere mooie stadjes en dorpjes in de Dordognestreek.

De grootste bezienswaardigheid van Brantôme is, naast de fraaie ligging aan het water, het eeuwenoude klooster aan de rand, genesteld tegen de kliffen en groene helling in de bocht van de rivier. Dat is meteen ook een van de eerste dingen die je kunt bewonderen, wanneer je de auto parkeert op de grote parkeerplaats aan de zuidwestkant van het stadje. Kom je op vrijdag in Brantôme, dan is er een leuke markt met regionale specialiteiten. En wil je langer genieten van de gezelligheid in dit stadje, dan is het een leuk idee om rond lunchtijd of voor het avondeten op een van de vele terrasjes met uitzicht over het water te gaan zitten.

HUB FIETSPARK

Op loopafstand van de woning vind je het Hub Bike Park, een terrein van 56 hectare doorkruiste met paden, waaronder sprongen, bermen, vloeiende paden die allemaal uiteindelijk bij de rivier de Dronnen aankomen, vanaf de rivier is een ophaalservice zodat je ook een ander pad kunt proberen. Er worden ritten aangeboden zowel op de weg als off-road.

Op Hub Bike Park vind je ‘ Le Domestique Resaurant’, een klein maar zeer vriendelijk restaurant waar je kunt lunchen, wat drinken en dineren.

BUSSIERE GALANT – VELORAIL

Ontdek het land van de Feuillardiers, gelegen op de velorail van Bussière-Galant. Gelegen aan een oud treinspoor, is het sinds 1995 mogelijk gemaakt om optimaal te genieten van deze charmante bosrijke regio.
Op een machine uit een andere tijd, waar je geen profwielrenner hoeft te zijn, kun je in je eigen tempo gaan. Gedurende twee en een half uur legt u zes kilometer af, door velden, heuvels en kastanje bossen.

Espace Hermeline Bussière Galant 07-2019

BUSSIERE GALANT – KLIM PARK AVONTUUR – ESPACE HERMELINE

Het park heeft 7 parcours met oplopende moeilijkheidsgraad (geel, groen, blauw, oranje, rood, zwart en ultrazwart), inclusief ongeveer 70 spellen (bruggen, tarzantouwen, klimnetten, tokkelbanen…), waardoor je tot 12m kunt klimmen hoog voor de meest roekeloze! De Espace Hermeline heeft ook een activiteit voor jongere kinderen, vanaf 4 jaar en een meter hoog, waardoor ze nieuwe sensaties kunnen ontdekken op een uniek parcours.

Voor degenen onder u die nachtdieren zijn, zijn er georganiseerde nachtelijke beklimmingen met koplampen beschikbaar. Alleen reservering.

                                                                                                    
Deze activiteit, die weinig of geen techniek vereist, geeft je een originele toegang tot het bos. Het stelt je in staat om de bomen en hun omgeving op een nieuwe manier te ontdekken. Het is de ideale manier om een ​​leuke activiteit en een natuurlijke omgeving samen te brengen. Exclusief in de Limousin! Beleef een sensationele tijd over het oversteken van het meer op een TYROCABLE. Vertrek vanaf een platform dat 23 meter boven het water ligt en glijd over de 400 meter lange kabel over het meer naar beneden om snelheden te bereiken die kunnen oplopen tot 70 km/u.
Voor uw comfort en veiligheid staan ​​er handschoenen en helmen tot uw beschikking.

SEIZOENSFEESTEN

Het hele jaar door zul je veel verschillende feesten vinden, elk excuus om een ​​feestje en maaltijd te houden, Fransen zullen de paddestoel (fête de champignon), bizon (fête de bison), kastanjes (fête de châtaigne) enz. vieren. Iets anders als je echt de Franse manier van leven willen leren kennen en u voelt zich zeer welkom.

OOK IN DE BUURT

  • Goede restaurants en auberges
  • Supermarkten en grotten (voor de wijn)
  • Landelijke wandelingen
  • Paardrijden
  • Tennis
  • Attractiepark
  • Dierentuin
  • Veel traditionele Franse markten en avondmarkten
  • Vissen in meren en rivieren

WANDELEN

De Dordogne bevat meer dan 780 km aan grote routepaden (GR). Hieronder vallen de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella die in Vézelay begint en de GR36 die langs de prehistorische vindplaatsen bij de vallei van de Vézère loopt.

Daarnaast is er in dit departement ook 4.000 km aan kortere (rond-) wandelingen uitgezet. Vanuit vele dorpen zijn vanaf “Le Bourg” (het centrum van een dorp, dorpsplein) verschillende wandelroutes uitgezet over verschillende afstanden (Petites Randonnées of Circuits). Deze lopen door bossen, open velden, over heuvels en door dalen en bij de langere wandelroutes naar de aangrenzende dorpen waar eventueel weer een andere route kan worden opgepakt.

Iedere route vanaf Le Bourg is zodanig uitgezet dat men altijd op het beginpunt terugkomt. De routes zijn vrij te belopen, zonder inschrijving of melding vooraf. Aan het begin/eindpunt staat meestal een grote kaart waarop de verschillende routes staan afgebeeld.Dit betekent dat er in de Dordogne wandeltochten te over zijn. Het voordeel is ook dat je als vakantieganger elkaar niet in de weg loopt op die ene tocht die iedereen loopt en kom je zo nu en dan toch wel iemand tegen.

In vrijwel ieder VVV-kantoor kunt u beschrijvingen vinden van de lokale wandeltochten. Meestal is de route eenvoudig te volgen omdat men markeringen heeft geplaatst, in een enkel geval moet u meer op de omschrijving afgaan.  In veel gevallen zijn de routes ook geschikt voor VTT (mountain bikes); over het algemeen wordt dit in de beschrijvingen aangegeven.

X